Tuesday, August 21, 2012

Ах,морето...

     Здравейте,след цяла вечност отсъствие пак се появявам,вчера се върнах от моренцето и имам доста да ви споделям:)Бях на едно много спокойно и адски подценявано от хората местенце по нашето Черноморие-Бургас,а по-точно неговият квартал Сарафово.И понеже в Бургас морето е мръсно и града не го бива,беше пълно с чужденци:)Ето един бургаски изгрев за феновете на красотата:



     Сарафово се оказа много спокойно и много чисто място,идеално за почивка,ако човек работи в сферата на Общественото хранене като мен примерно.И понеже по цял ден гледам хора,обслужвам ги,угаждам им и си говоря с тях,когато ида на почивка ми се иска да ми бъде тихо и спокойно.Вече за втора година почивам в Сарафово,а за седма в Бургас изобщо,не е имало година да се върна недоволна.Влюбена съм в този град,защото много ми прилича на Пловдив,но за разлика от моя роден град,вместо Стар град има моренце и Морска градина.Бургас все още е град за живеене,има душа,не се е превърнал в курорт в истинския смисъл на думата.Този град диша,живее и е истински-от вечно оживената  гара с бабите,които дават квартири в "Лазур до плажа",през препъленените си с боклук кошчета (не съм вярвала,че някога това ще ме радва),преди сутринта да минат чистачите по Богориди,до вечно киснещите по Моста рибари,които сякаш са се сляли с  перилата му и с пейзажа изобщо.Обожавам мириса на нефт и море-сутрин рано,когато влака влиза в гарата,суетенето около багажа,първото кафе не Моста,първия поглед към безкрая...
  Откровено обаче мразя пътуването с градския транспорт до Сарафово,винаги има някой,който е пренебрегнал сутрешната си баня,като средство за хигиенизиране и в резултат на това вгорчава 35-минутното пътуване на околните:)
    Сарафово е квартал на Бургас,но все си мисля,че някога е било селце,защото просто оставя у мен такова усещане.Състои се предимно от къщички,такива,съвсем като на село,макар че има построени и доста семейни хотели,но и те не са особено високи:)Строят се и много нови кооперации,навсякъде висят табели "for sale,предполагам,че ги купуват руснаци (които там са в изобилие) и изобщо чужденци.Но няма големи блокове и изобщо атмосферата е гостоприемна.ето малко снимки,за да не съм голословна:


          Има много цветя и зеленина изобщо в този квартал на Бургас,има и много животни-кучета и котки,които живеят в къщите и по дворовете,изобщо атмосферата е приятна.Плажът е сякаш излязъл от детските ми спомени-няма много заведения,само няколко кафенца и доколкото разбрах една дискотека,пясъка е чист,а водата е винаги топла и прозрачна ( с изключение на моментите,в които има някакво вълнение).Ето малко плаж:

  И най-накрая да ви покажа и хотелчето ни,казва се "Зора" и е прекрасен,от терасата се вижда моренцето:)

Хотелчето е много чисто,приятно и с добри оферти като цени.Догодина пак:)Върнах се днес сутринта,а вече ми липсва...Дано снимките и мястото са ви харесали,аз ще продължа с постове за нещата ,които ползвах на морето и от които останах доволна.

P.S.За тези на които им е станало интересно,ето сайта на хотелчето www.zora-sarafovo.com ,дано собствениците не се сърдят...целувки от мен:)

8 comments:

  1. Здравей,каква е цената на хотелчето ,че и аз скоро ще ходя и не съм решила още къде ще отседна? къде г/д се намира :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей,хотелчето се намира на ул."Ради Никола"20,можеш да видиш къде се намира спрямо плажа (много близо е) на картата на квартал Сарафово в нета.Иначе това е сайта на хотелчето: www.zora-sarafovo.com
      Цената на стая със спалня т.е.двойна стая е 35лв.или поне досега беше,но чух,че сега свалят цените,така че можеш да се обадиш на телефоните в сайта и да питаш как стои въпроса с паричките в момента.Иначе на снимките в галерията можеш да видиш какви са стаите и условията изобщо.Надявам се да съм ти била полезна и да изкараш хубаво...и да пишеш после:)

      Delete
  2. От две години ходя на море в Бургас и наистина се влюбих в града.Страхотен е,заменям го за всички други български курорти,невероятен град!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ако има друго място ,на което да се чувствам като у дома,то това е Бургас.Напълно споделям любовта ти към Бургас:)

      Delete
  3. Благодаря за изчерпателния отговор :)

    ReplyDelete
  4. Като ти прочете човек поста ще се чуди ти харесваш ли града или не?! Почваш с "И понеже в Бургас морето е мръсно и града не го бива" и изведнъж "Влюбена съм в този град". Ако познаваше града щеше да знаеш, че града, който не го бива и ти си влюбена в него е напълно обновен през последните няколко години, което включва и Морската градина. Центърът е изцяло пешеходна зона (изцяло обновени улици с лампи със саксии с цветя). Също така, ако се беше разходила из Морската градина(която е изцяло подновена, павирана на ново, с нови беседки от ковано желязо, дори със специални заградени пространства за кучета) щеше да си видяла, че е чиста и постоянно се разкарват хора (облечени в специални жилетки) почистващи кошчетата за боклук (това се прави дори на плажа).Така, че ми е много интересно къде ги видя "препъленените си с боклук кошчета".
    Ако познаваш малко града, в който твърдиш, че си влюбена не би написал всичките тези неща. Преди може да е било така, но сега положението е съвсем различно.
    Следях блога ти с интерес, но май това няма да продължи дълго. Замислям се колко са реални мненията ти за продуктите, щом пишеш такива неща за един град, който уж познаваш.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Скъпа Chemistri Lady,твое право е да четеш и харесваш каквото пожелаеш:)Преди две седмици се върнах от града,който обичам,пристигам винаги с влака в 6 сутринта и веднага отивам на терасата на морската градина (която от вчера не е цяла) както разбрах.Кофите по Богориди бяха пълни с боклук и преливаха,помня го ясно,защото го коментирахме със съпруга ми.Не помня някъде в поста ми да съм говорила за кошчетата за боклук в Морската градина,честно-"през препъленените си с боклук кошчета (не съм вярвала,че някога това ще ме радва),преди сутринта да минат чистачите по Богориди".Мразя да се самоцитирам,но когато хората не те слушат/четат внимателно е полезно:)"И понеже в Бургас морето е мръсно и града не го бива"-това пък е мението на 90 % от хората на които казвам,че и тази година отивам на море в Бургас,всички те смятат,че водата е смесена с мазут,а града е скапан.ТОВА НЕ Е мое мение,това е мение на други хора,с което не съм съгласна!!!Самия факт,че години наред ходя в Бургас на море го потвърждава.Ще те помоля да четеш внимателно,а ако не можеш,замисли се колко е уместно да коментираш.
      Какво пиша за продуктите е мое лично мнение,не убеждавам никого в него,не съм обвързана по никакъв начин нито с производители,нито с потенциални клиенти,всичко,което пиша е за забваление и споделяне на ЛИЧНИ възгледи,не се взимам насериозно за разлика от много други...Хубав ден:)

      Delete